Jenaplan conferentie

"Samenspreken: een kunst of een kunde"

INSCHRIJVEN >>

8 november 2019

Workshopleider(s)

Marie-Louise Magis

Ik ben Marie-Louise Magis. Ik ben getrouwd en ben moeder van Rinske en Lucas en heb sinds 5 maanden een kleinzoon, Len. Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, dwarsfluit spelen en vrijwilligerswerk doen. 
Sinds 1977 werk ik in de gezondheidszorg en heb altijd raakvlakken gehad met onderwijs. De combinatie van kennis en praktijk gebruik ik in mijn werk en trainingen.
Ik ben als franchisenemer verbonden aan de Associatie voor Coaching, waar ik met collega-trainers internationaal gecertificeerde opleidingen tot coach verzorg.
In mijn eigen praktijk, Flow Laarbeek, leer ik mensen anders om  gaan met stress. Denk hierbij aan coaching, rouw- en verliesbegeleiding, burnout begeleiding en mindfulness.

 

 

Beschrijving inhoud

 

 

 

 

1. Waarom is samen spreken zo belangrijk?
Aangezien kinderen en de stamgroepleider behoorlijk veel tijd doorbrengen met elkaar in de stamgroep is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt in de breedste zin van het woord. Binnen de stamgroep zijn er veel soorten kringen. Hier wordt vaak ingegaan op de inhoud van de kring. Om goed samen te kunnen spreken, is het echter ook nodig om de ‘regels’ van goed spreken te kennen. Aandachtig luisteren, respect hebben voor elkaar en duidelijk verwoorden wat je wilt zeggen. Dit zijn vaardigheden die kinderen zich door oefening eigen zullen moeten maken. Hoeveel tijd besteed jij aan gespreksvaardigheden in jouw stamgroep?
 

2. Hoe werkt ‘samen spreken’?
Hoe stimuleer je als stamgroepleider de dialoog? Hoe zorg je ervoor dat kinderen en de stamgroepleider aandachtig en met respect naar elkaar luisteren? Hoe stel je de juiste vragen om de kinderen uit te dagen om in gesprek te komen? 
Tijdens deze workshop gaan we niet in op de soorten kringen, maar vooral op de techniek van het voeren van een goed gesprek.  

 

3. Wat gaan we doen om dit te oefenen?

Tijdens de workshop ontdek je hoe bewust jij spreekt en luistert….en dingen onthoudt… Hoe doe jij dit in gesprek met een kind, de stamgroep, een ouder of privé? 
Welke patronen kun jij hierin, voor jezelf, ontdekken? Is samen spreken voor jou een kunst of een kunde? 
Aan het eind van de workshop heb je ervaren wat goed luisteren en spreken oplevert. Je weet welke oefeningen jij, maar ook de kinderen kunnen doen.  Je hebt een plan hoe je dit in jouw stamgroep , met jouw collega’s of tijdens

 

INSCHRIJVEN >>