Jenaplan conferentie

"ICT en sociale Media: Aan de slag!"

INSCHRIJVEN >>

7 november 2019

Workshopleider(s)

Eva Schouwman en Lianne IJzer

Ik ben Eva, moeder van 3 zoons en werkzaam als stamgroepleider op jenaplanschool de Swoaistee. Inmiddels ben ik 12 jaar aan het werk binnen zowel het montessori- als jenaplanonderwijs. Twee jaar in de middenbouw, de andere tien jaren in de onderbouw. Sinds 2016 ben ik deelprojectleider van het project Digitale Geletterdheid. Hiervoor ben ik vooral bezig om de leerlijn vorm te geven op de school waar ik werk.

Beschrijving inhoud

Waarom?
Iedereen hoort het wel eens; onze digitale samenleving ontwikkelt zich in hoog tempo. Het voelt als een cliché. Maar het is wel waar. We boden als school eigenlijk nog (vrijwel) nooit gericht aanbod. Wat zouden we aan kunnen bieden? Veel dingen doe je vast al, en andere dingen nog niet. Wat voor materiaal kun je hierbij inzetten en hoe integreren we dit binnen onze Jenaplanvisie? 
Hoe?
Door kennis te maken met Digitale Geletterdheid als leerlijn, de onderdelen ICT-basisvaardigheden, Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking en hoe je deze deelgebieden zou kunnen inzetten.

Wat

We gaan met elkaar in gesprek, maar ook praktisch aan de slag. 
Ik zal wat vertellen over Digitale Geletterdheid en hoe we dit op de Swoaistee vorm geven.
Daarna zullen we het Mediavaardig docentenspel spelen, waarbij Mediawijsheid aan bod komt.
In het laatste deel van de workshop kun jezelf aan de slag gaan met materialen, zoals Beebot, Cubetto, Osmo, Hello Ruby, Smartgames, MBots en Lego We Do bijvoorbeeld, maar ook verschillende prentenboeken en digitaal aanbod.

De workshop is geschikt voor: OB – MB –BB –schoolleiding – IB-VO

 

 

INSCHRIJVEN >>