Jenaplan conferentie

"Samen spelen"

INSCHRIJVEN >>

8 november 2019

Workshopleider(s)

Nick van Deudekom

Eigenaar van trainingsbureau Ruwe Pit, jonge hond, verbinder en anders-denker. Gelooft dat leraren en andere onderwijsprofessionals meer professionele ongehoorzaamheid in mogen zetten en meer naar hun intuïtie mogen luisteren om het beste uit zichzelf en hun leerlingen te kunnen halen. 

Van origine gymdocent, opleider voor het Rots en Water instituut en Master practitioner NLP. Traint op basis van systemisch werken, persoonlijk leiderschap en positieve psychologie. Werkt op de grens van lichtzinnig en diepzinnig. 

Thema's passie, gefocust werken, invloed, teamspirit en leiderschap. 

Quote: ‘It’s a happy talent to know how to play!

Beschrijving inhoud

1. Waarom Waarom deze workshop? In deze workshop wil ik jullie, de leerkrachten, begeleiders, trainers en opvoeders zélf weer het genot van spelen aanreiken. Onderwijsmensen zijn ‘jonge’ mensen, waarschijnlijk door het dagelijkse contact met de jeugd. Tegelijk hebben we ons nooit meer ‘vastgezet’ gevoeld in ons onderwijssysteem. Met deze workshop wil ik je opschudden en het jonge, vrije kind in je meer naar de voorgrond brengen.

2. Hoe We gaan dus spelen! Simpele spelletjes over samenwerken, vertrouwen, jezelf laten zien en lef hebben. Maar ook taalspelletjes, oefeningen in concentratie en creativiteit. Allerlei spellen die je direct ook in de klas kunt inzetten. Gewoon, voor de lol. En soms als onderdeel van een groter thema

3. Wat Het spelen wordt doorspekt met belangrijke inzichten over de meerwaarde van spel voor het onderwijs. Je leert een aantal praktische tools die je kunt gebruiken om spel veilig, dynamisch en gestructureerd in te zetten. Zodat je geen tijd verliest (een veel voorkomende angst van leerkrachten), maar juist wint. En je leert hoe spel kan worden gebruikt om 3 cruciale factoren van leren tot ontwikkeling te brengen in je klaslokaal.  Aan het eind van de workshop zul je je geïnspireerd en vaardiger voelen om meer met spel in de stamgroep en op school te doen. 

De workshop is bestemd voor: OB – MB –BB –schoolleiding –IB-VO

 

 

INSCHRIJVEN >>