Jenaplan conferentie

"Op reis in de wereld van cultuuronderwijs"

INSCHRIJVEN >>

8 november 2019

Workshopleider(s)

Rinske Vos, Joke van Helvoirt, Herman Hemmes en Renate Ouderkerk

Wij zijn Rinske Vos en Joke van Helvoirt (cultuurbegeleiders) Herman Hemmes en Renate Ouderkerk ( stamgroepleiders) werkzaam op jenaplanschool De Swoaistee in Groningen.

We hebben alle vier een goed gevulde rugzak met ervaring en kijk op cultuuronderwijs en dat willen we graag met jullie delen.

Beschrijving inhoud

Waarom: Cultuur is overal. Door cultuuronderwijs krijgen kinderen grip op zichzelf, de ander en de wereld om hen heen en kunnen hieraan vormgeven. 

Hoe: Door een brede kijk op cultuuronderwijs ( wij werken vanuit het theoretisch kader Cultuur in de Spiegel) ontstaan er veel mogelijkheden om cultuuronderwijs te koppelen aan projecten en thema’s. Deze verbinding zorgt voor betekenisvol cultuuronderwijs, passend bij de jenaplanvisie.

Wat: Inzicht in de theorie, koppeling van theorie naar de (jenaplan) praktijk, good practise. Kortom; denken, delen, doen!

 

In onze workshop nemen we jullie mee op reis in de wereld van cultuuronderwijs. 

Wij zijn Herman Hemmes, Renate Ouderkerk, Rinske Vos en Joke van Helvoirt van jenaplanschool de Swoaistee uit Groningen. 
We hebben alle vier een goed gevulde rugzak met ervaring en kijk op cultuuronderwijs en dat willen we graag met jullie delen.

Waar je denk je aan bij het woord cultuur? 

Een schilderij? Een klassiek concert? Ballet?

Dat is allemaal cultuur,maar het is nog veel meer.

Cultuur is een proces van denken en doen en de manier waarop mensen betekenis geven aan hun omgeving. 

Deze brede opvatting over cultuur nemen we als uitgangspunt voor ons cultuuronderwijs. Het komt uit de theorie van Cultuur in de Spiegel.

In onze workshop geven we een kijkje in onze eigen (cultuur) praktijk, we vertellen over de theorie en we gaan praktisch aan het werk om jullie zelf ervaringen op te laten doen die je in je eigen stamgroep kunt gebruiken. 

De workshop is bestemd voor ob-mb-bb.

 

 

 

INSCHRIJVEN >>