Jenaplan conferentie

"Samenwerken met ouders"

INSCHRIJVEN >>

7 november 2019

Workshopleider(s)

Roel Paridaans

Mijn onderwijscarrière ben ik gestart op een traditionele klassikale school waar ik vele jaren met plezier gewerkt heb. Vanuit de veronderstelling dat er meer te bereiken moest zijn met onderwijs aan kinderen ben ik opzoek gegaan naar een schooltype dat meer aansloot bij mijn idealen en uitgekomen bij Jenaplanonderwijs. 

Nu ben ik al weer 8 jaar schoolleider op een Jenaplan school. Na 4 jaar gewerkt te hebben op een relatief kleine school (90 leerlingen), overgestapt op een redelijk grote school (350 leerlingen). 

Op dit moment plukken wij op school de vruchten van de plannen die we 4 jaar geleden hebben ingezet en ouders spelen daar een belangrijke rol in.

Beschrijving inhoud

Waarom

We erkennen allemaal dat de driehoek kind-stamgroepleider-ouders belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen binnen ons onderwijs. Bij de relatie tussen kinderen en de stamgroepleider hebben we meestal duidelijke beelden. In de relatie tussen de stamgroepleider (school) en de ouders is vaak nog veel winst te behalen.

Hoe

In de workshop zullen we het plan van de afgelopen 4 jaar doorlopen en zal ik veel voorbeelden vanuit de praktijk met u delen, zowel de geslaagde als de minder geslaagde plannen en uitwerkingen komen voorbij.

Wat

Een groot deel van de workshop zal bestaan uit een presentatie en een deel van de tijd zullen we gebruiken om ideeën uit te wisselen met elkaar 

De workshop is bestemd voor: OB – MB –BB –schoolleiding –IB-VO

 

INSCHRIJVEN >>