Evenementen

Stamgroepleider 2.0

Stamgroepleider 2.0 is een reizend inspiratieprogramma voor ALLE jenaplanners in Nederland! Voor jong & oud, voor beginnend en/of zeer ervaren, voor stamgroepleiders, begeleiders en schoolleiders. Kortom, voor iedereen die geïnspireerd wil worden, het zelf wil ervaren en praktische ideeën wil delen met anderen. En de inspiratie neem je direct mee naar de praktijk!

Na eerdere edities in onder andere Utrecht en afgelopen jaar in Amsterdam strijken we dit jaar neer in Zwolle! Wederom een bijzondere locatie, namelijk het Perrontheater ‘De Jonge Honden’ direct naast het station! Een plek waar de oude invloeden van het stationsgebied nog terug te vinden zijn én waar de creativiteit van deze broedplaats goed tot zijn recht komt.

Use it or lose it!

Dit jaar presenteren wij ‘Stamgroepleider 2.0’ met een festivaltwist en het thema ‘Use it or lose it’. Dat verwijst naar meerdere betekenissen wanneer je kijkt naar toekomst gericht jenaplanonderwijs. De term is terug te vinden in neuropsychologische inzichten over het kinderbrein. Verbindingen die worden gebruikt sterven immers af, dus laten we vooral inzetten op het gebruik ervan! In de huidige tijd worden veel meer andere vaardigheden gevraagd van het kinderbrein, bijvoorbeeld door de invloed van media en ICT. Het is aan ons om hier in ons onderwijs op in te spelen, de kinderen handvatten te geven voor de toekomst en de verbindingen in het brein te stimuleren.  Natuurlijk staat ‘Use it or lose it’ ook voor de steeds weer opkomende trends en invloeden in het onderwijs. Wat hebben we echt nodig en wat eigenlijk niet? Waarvan hebben we het gevoel dat het het onderwijs echt dat stukje meer geeft? Hoe maken we gebruik van alle nieuwe mogelijkheden die er zijn, op een manier dat bij ons onderwijs past?

Op woensdag 23 januari geven wij dit thema vorm door middel van workshops, het luisteren naar podcasts, een E-lab en een Youtube cinema. Zo leren we met elkaar op verschillende manieren en brengen we je inspiratie voor het onderwijs van nu én de toekomst. Het is tijd om vernieuwend jenaplanonderwijs vorm te geven en daar maken wij graag een start mee….

Inschrijven en meer informatie via: deze website, menu inschrijven.
 
Organisatiegroep Stamgroepleider 2.0.