Stamgroepleider 2.0

Inhoud & workshops

Bij stamgroepleider 2.0 heb je de keuze uit één van de twee onderstaande workshops, deze dien je bij het inschrijven aan te geven. Daarnaast hebben wij een doorlopend inspiratieprogramma met een E-lab (praktische ICT-inspiratie), podcasts (lezingen) en een Youtube Cinema. De inhoud van elk onderdeel is als volgt:

Breinvriendelijk leren(Workshop)

Door wetenschappelijk onderzoek is er steeds meer bekend over de structuur en de werking van onze hersenen en ons cognitief functioneren. Het leidt tot allerlei nieuwe inzichten! Bij hersenvriendelijk leren wordt het aanbod aangepast op de werking van het brein. In deze workshop krijg je een korte theorie over de werking van het brein. Daarnaast krijg je inzicht hoe jij zelf breinvriendelijk onderwijs kunt creëren binnen jouw stamgroep!

Escape the classroom(Workshop)

In Nederland schieten op dit moment de escaperooms als paddenstoelen uit de grond. In een escaperoom word je opgesloten en je kunt ontsnappen door moeilijke puzzels op te lossen, als dat lukt. Eruit komen zonder hulp is een echte breinbreker. Hoe leuk voor het onderwijs! In deze workshop ervaar jij als stamgroepleider, hoe het is om opgesloten te zitten en opdrachten te moeten oplossen, gericht op de leerstof voor kinderen. Tot slot ga je met andere stamgroepleiders in gesprek met elkaar over de breinbekers. Je krijgt handvatten om eigen breinbrekers toe te passen in je stamgroep. 

E-Lab(doorlopend programma)

Een doorlopend onderdeel van het festivalprogramma, waar inspiratie de boventoon voert. Diverse mensen uit het werkveld tonen hun kijk op de Jenaplanessenties, 21st Century skills, ICT-leren en mediawijsheid. Ervaar het zelf door de verschillende onderdelen zelf uit te proberen en ondertussen word je op de hoogte gebracht door alle mogelijkheden en onderliggende visies. 

Youtube Cinema

Jenaplanscholen en stamgroepleiders presenteren het Jenaplanconcept in de vorm van diverse Jenaplanfilms. Een stuk good practice om je te laten inspireren en mee te nemen naar jouw eigen stamgroep. Exclusief op deze dag presenteren we ook de allernieuwste Jenaplanfilm!

Podcasts

Ken je de silent disco? Met deze koptelefoons zijn er zoveel meer mogelijkheden! Vandaag gaan we er mee aan de slag. Er zijn namelijk vele sprekers te vinden die stamgroepleiders kunnen inspireren. Velen van hen schreven hun visie en bevindingen ook op en brachten uit. Vandaag brengen we een aantal van deze sprekers samen, niet live op locatie, maar door middel van podcasts. Pak een koptelefoon, plof in een zitzak en geniet van een lezing en/of keynote van diverse sprekers.