Evenementen

Studiedagen 2022-2023

Zoals ieder jaar organiseert de NJPV een aantal studiedagen rond een bepaald thema. Deze zijn bedoeld voor schoolleiders, ib-ers, jenaplanspecialisten en stamgroepleiders.
’s Ochtends een inkijkje in de praktijk, ’s middags een lezing of presentatie en een goede dialoog. De kosten inclusief lunch bedragen 60 euro per persoon. 

11 mei 23; De blokperiode, locatie de Schaepmanschool te Barendrecht.

Kinderen zoveel mogelijk laten leren in een stamgroep is een wens van vele stamgroepleiders. Hoe gebruiken we daarbij de kracht van de stamgroep en kunnen we instructie als tool inzetten? En wie verzorgen die instructies eigenlijk? Is goed onderwijs niet veel meer dan een optelsom van een reeks goed uitgevoerde (directe instructie) lessen.

De basis moet op orde zijn.
En is de basis taal en rekenen of juist de essenties (ondernemen, plannen, samenwerken, creëren, presenteren, reflecteren en verantwoorden).
Werken aan inlevingsvermogen, empathie, nieuwsgierig zijn, verwondering en aan onderzoekend vermogen, zou dat niet meer de basis zijn?
En Is daarbij niet de belangrijkste opdracht de kinderen (en ook de volwassenen) te helpen met de vraag: Wie ben ik?

De ochtend zien we de school in werking en de middag een presentatie van schoolleider Carolyne Wijnolts en een mooie dialoog olv Geert Bors over jenaplanonderwijs vanuit visie, overtuiging en filosofie.

>> Aanmelden