Media

Jenaplan Nederland de Podcast

Een podcast door en voor Jenaplanners… en iedereen die geïnteresseerd is in het jenaplanonderwijs 
We gaan in gesprek over verschillende onderwerpen met mensen in en om het jenaplanonderwijs om inspiratie op te doen of om een inhoudelijk thema uit te lichten. 
Iedere aflevering zal een andere host uit het jenaplanonderwijs jullie meenemen in de wereld van het Jenaplan.

Vind je het leuk om een keer bijdrage te leveren aan één van de afleveringen? Of heb je een leuk thema om te bespreken? Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook pagina.

Aflevering 1: Waarom een podcast?
In de eerste aflevering gaan 4 Jenaplan-jongers, uit de werkgroep ‘podcast’, met elkaar in gesprek over het maken van een podcast. Waarom eigenlijk? En wat willen we laten horen?

Aflevering 2: De stamgroep
In deze tweede aflevering gaat onze host Leonie Vaartjes in gesprek met Lianne Piek (stamgroepleider van jenaplanschool in de Manne) en Freek Velthausz (schoolleider de Pit en mede-schrijver van ‘Jenaplan, school waar je leert samenleven) over de stamgroep! 

Aflevering 3: 100 jaar Jenaplan!
Deze derde aflevering namen Hilde en Tom op vanaf het Jastival. Ze hadden leuke gesprekken met Jenaplanners over hun ervaring op het Jastival en over 100 jaar Jenaplan 

Aflevering 4: De klassenvergadering
De laatste podcast van dit seizoen vanuit Jenaplanschool de Petteflet in Groningen. Jasper ging in gesprek met Eva, Muriël en Eric over de klassenvergadering. Hoe geven zij dit vorm in hun stamgroep en waarom past dit zo mooi in ons Jenaplanonderwijs?