Media

Mensenkinderen

Mensenkinderen is een tijdschrift voor en over het jenaplanonderwijs. Met de Jenaplan onderwijspedagogiek als interpreteerbaar streefmodel en ontvankelijk grondmodel kent het onderwijs vele gezichten, vele nuanceringen, vele interpretaties. Daarmee krijgt het Jenaplan op iedere school een net andere, persoonlijke invulling. 

Mensenkinderen is, als verenigingsblad, een forum voor verbinding en ontmoeting, voor kijkjes in de keuken op collega-scholen, voor het delen van ideeën van binnen en buiten het Jenaplan, voor het bieden van verdieping, voor het bewaken van de tradities en het bouwen aan nieuwe jenaplankennis, passend bij de tijd. Ook lezers van verwante onderwijsconcepten vinden er veel herkenning en inspiratie. 

Mensenkinderen is een uitgave van de Nederlandse Jenaplanvereniging (NJPV) en verschijnt vier keer per jaar. 

Onderwerpen in Mensenkinderen  
Mensenkinderen bevat opiniërende artikelen, artikelen over het jenaplanconcept, (school)reportages, interviews, praktijkvoorbeelden, columns en recensies. Per editie legt het blad de nadruk op één thema. Een greep uit de recente thema’s: gesprek, kiezen, leerling-gezel-meester, natuur, pedagogische grondhouding, visitatie, kunst & cultuur, diversiteit en betrokken ouders.

Download meest recente edities:


Eerdere edities vind je in het archief >